Weichtal-szurdok, Medve-szurdok, Hochlantsch (1720 m)

Látványos szurdoktúrák az Alpokban - opcionális csúcsmászással.

Út ára tartalmazza

- az utazást autóbusszal,
- a szállást menedékházban, matrac szálláson,
- a reggelit a menedékházban,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a biztosítást,
- a Medve-szurdok belépő árát, (kb. 3-4 Euro).

Az étkezés a reggeli kivételével önellátó!

Utazás

Autóbusszal. Oda- és visszaúton kb. 3 - 4 óránként tartunk negyedórás pihenőket, amikor benzinkutaknál, nagyobb parkolókban, autós pihenőhelyeknél állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. Az autóbuszra a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy az autóbuszon való elhelyezésen változtasson.

Létszám

20-28 fő.

Túra nehézsége

Szurdoktúra programunkhoz semmilyen hegymászótudásra nincs szükség, ám túrázási tapasztalatot, sportos erőnlétet és szédülésmentességet feltételez. Mivel a túraútvonalak néhol meredek ösvények mentén vagy létrákon, hidakon keresztül vezetnek, a stabil mozgáskoordináció elengedhetetlen. Napi 5-6 ( csúcsmászás esetén 7-8 órás ) túrázásra kell számítani, a szintkülönbség 850-1240 méter közötti.

Szállás

A jól megszokott Weichtalhaust 2013-ban lebontották, majd teljesen újjáépítették, így 2016-ban újra itt, a régi helyszínen, de teljesen megújult épületben lesz a szállásunk, a már ismerős matrac szállás elhelyezéssel! Saját hálózsák szükséges!

Terület

A Grazer Hausberge az Alpok Graz-tól északra elterülő középhegységinek nevezett, ám a Magyarországon megszokottnál magasabb hegysége. A csúcsa a Hochlantsch 1720 méterig emelkedik. Változatossága miatt kedvelt hely a kirándulók és a klettersteig (via-ferrata) mászók körében. A Hochlantsch lejtőjén induló Teichalm és Sommeralm vidékek együttesen alkotják az Alpok legnagyobb kiterjedésű alpesi legelőjét.

Időjárás

Változékony, esetenként szélsőséges magashegységi időjárásra kell számítanunk. A kora nyári és kora őszi időszakban éppúgy előfordulhat eső, zápor, ezért különösen fontos a vízálló ruházat. Napközben 15-25 fok közötti hőmérséklet várható, ami természetesen a tengerszint feletti magasság, a völgyek zártsága és az éppen aktuális időjárási frontok függvényében változhat. A szurdokokban található vízmennyiség szintén az aktuális, illetve a korábbi napok időjárása szerint változik.

Felszerelés

Utazótáska vagy hátizsák (ebbe kerül a felszerelésed azon része, ami az aznapi túrákra nem szükséges), kis hátizsák (mindazon felszeléssel, vízzel, elemózsiával, amit a napi túrára magunkkal viszünk). A matrac szálláson saját hálózsák kötelező! Fontos, hogy jól bejáratott, betört túrabakancsban gyere, ami lehetőleg vízálló! További felszerelés: kamásli, túraöltözet, jó esőruha, meleg ruha, elemlámpa, kulacs, egészségügyi ragtapasz, naptej, UV-szűrős napszemüveg, fejfedő. A gyengébb térdízületek kímélése érdekében jó hasznát veheted egy sport térdvédőnek vagy fáslinak valamint a túrabotnak!

Higiénia

A csapvíz és a kijelölt források vize fogyasztható. Mindkét túra során érintünk egy-egy forrást, illetve a menedékházakat, de ajánlott a kulacsodat feltölteni, hisz órákig túrázunk és a folyadék-lelőhelyek eloszlása nem egyenletes. Egy-két alapvető orvosságot is érdemes magaddal hoznod: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hashajtó és székletfogó, megfázás és torokfájás elleni gyógyszer, kálcium pezsgőtabletta, sebfertőtlenítő és ragtapasz valamint fásli. Kullancsok itt is vannak, esténként és hazatéréskor is ellenőrizni kell magunkat!

Élelem

A két napra célszerű itthonról néhány szendvicset, gyümölcsöt, a túra közbeni energia-utánpótlás biztosítására némi nassolnivalót (aszalt gyümölcs, keksz, csokoládé, müzli-szelet) hozni magaddal. Szállásunkon reggelit kapunk, az egyéb útba eső menedékházakban az étkezési lehetőség biztosított. Levesek, egytálételek, sültkolbász 4-6 euro körüli áron kapható.

Pénz-ügy

Ausztria hivatalos pénzneme az euro. Mindenképp készpénzt hozz magaddal! Költőpénznek nagyjából 8-10.000,- Ft-nak megfelelő euro-t ajánlunk, amennyit itthon is elköltenél (étkezés, innivaló, emléktárgyak, ajándékok, azaz szokásos kiadások esetén), természetesen ez sokkal kevesebb és több is lehet, egyéntől és vérmérséklettől függően.

Belépő a Medve-szurdokba: kb. 3-4 Euro/fő.

Vám

Magyar állampolgárok részére csak érvényes személyi igazolvány (a kártya formátumú!), vagy útlevél szükséges.

Csomag

Célszerű egy kis hátizsákot vinni a napi túrázásokhoz, amibe vizet, elemózsiát, meleg ruhát, esőkabátot teszünk. A nagy csomagot csak a szállásra megérkezve tudjuk a buszból kivenni.

Biztosítás

Kötelező!
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Fontos! A biztosítás érvényességét indulás előtt a túravezetők ellenőrizhetik. Érvénytelen biztosítás vagy nem megfelelő (pl. világ területi hatállyal) hiányában a túrán való részvételt a túravezetők megtagadják. Kérjük, nézd meg, van-e érvényes utasbiztosításod!
Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van
lehetőség legkésőbb az indulás előtti napig személyesen vagy utalással.

(Utalás esetén csak akkor tudjuk megkötni, ha az összeget átkönyvelik az indulásig.)

Jelen túrára vonatkozó utasbiztosítási lehetőségek:
Nívo: 900 Ft/fő/túra
Top: 1160 Ft/fő/túra
Top extra: 1780 Ft/fő/túra

Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu

 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés